Als u uw werk- of schoolaccount-wachtwoord in Office 365 voor Bedrijven wilt wijzigen, kunt u dat redelijk eenvoudig doen.


Als u uw werk- of schoolaccount-wachtwoord bent vergeten of als het wachtwoord niet meer werkt, gaat u naar het hulpprogramma voor het zelf opnieuw instellen van het wachtwoord om te proberen uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Als de beheerder niet heeft ingeschakeld dat gebruikers hun wachtwoord zelf opnieuw kunnen instellen, kunt u dit hulpprogramma gebruiken om een nieuw wachtwoord aan te vragen bij uw technische ondersteuning van uw bedrijf. Dit is meestal de persoon met beheerdersmachtigingen die uw Office 365-werk- of schoolaccount voor u heeft ingesteld. Als u rechtstreeks contact wilt opnemen met het team voor technische ondersteuning van uw werk, stuurt u hen een koppeling naar het Help-onderwerp Het wachtwoord van een gebruiker opnieuw instellen voor beheerders.


Als u een beheerder bent van een Office 365-organisatie en u uw wachtwoord bent vergeten, leest u Mijn beheerderswachtwoord opnieuw instellen voor Office 365.


Het wachtwoord van mijn werk- of schoolaccount wijzigen


1. Meld u aan bij Office 365 met uw werk- of schoolaccount.

2.Ga naar Instellingen> Office 365-instellingen > Wachtwoord > Wachtwoord wijzigen.

3.Typ het oude wachtwoord en typ vervolgens een nieuw wachtwoord en bevestig dit.

4.Klik op Verzenden.


Sommige gebruikers kunnen hun wachtwoord niet wijzigen in Office 365, omdat hun accounts worden gemaakt en beheerd door de organisatie. Als u op de pagina Wachtwoord geen koppeling ziet voor het wijzigen van het wachtwoord, kunt u het wachtwoord voor uw werk- of schoolaccount niet wijzigen in Office 365. De organisatie heeft u mogelijk instructies gestuurd voor het wijzigen van het wachtwoord. Volg deze instructies om het wachtwoord te wijzigen of vraag de beheerder om hulp.


Opmerking : Wanneer u uw wachtwoord voor uw werk- of schoolaccount wijzigt, moet u het wachtwoord ook bijwerken op uw telefoon en in het e-mailprogramma op uw computer, zodat het nieuwe wachtwoord overeenkomt met uw account.